Sumar 3 punts.

Diari La verdad
ALACANT
A la recerca de la primera victòria
Borge espera una millora després de superar a la Ceuta a la Copa El tècnica de l'Alacant recupera a Torres davant de la Gramenet

SANTIAGO GRAS ALACANT

Després de la injecció de moral que va suposar superar al Ceuta dimecres i classificar-se per a la tercera ronda de la Copa del Rei, l'Alacant reprèn avui la Lliga (19 hores/Rico Pérez) amb l'objectiu de sumar la primera victòria de la temporada davant una Gramenet que tampoc no sap el que és el sabor del triomf després de les dues primeres jornades del campionat.

El conjunt dirigit per Vicente Borge comptarà amb el hándicap d'haver hagut de protagonitzar un llarg desplaçament a Ceuta entre setmana i haver disputat, a més, una pròrroga, però el preparador celeste confia que l'estat anímic de l'equip compense els factors que tenen en contra.

«És cert que hem hagut de jugar un partit de 120 minuts i que ells no, però les dificultats que tinguem dependran del grau de desgast que siguem capaços de generar en el rival, perquè el que l'equip que no té la pilota corre més», va venir a comentar divendres Borge.

El tècnic asturià de l'Alacant ha convocat a tots els jugadors per afrontar el xoc davant la Gramenet, però el cert és que hi ha futbolistes que tenen molt complicat jugar com són els casos d'Ibón Gutiérrez, que encara no s'ha recuperat dels seus problemes musculars, o Forte i Abraham, que ja està millor però encara no han participat en partits amb l'equip.

A més, Viyuela encara és convalescent de la ruptura de l'os cúbit del seu braç dret que es va produir en l'últim encontre de pretemporada davant el Jove Espanyol de Sant Vicent.

En el costat positiu de la balança, Vicente Borge podrà tornar a comptar amb el davanter canari Jonathan Torres després que aquest no pogués participar en el partit de Copa del Rei davant el Ceuta per sanció.

Precisament, l'eficàcia en la rematada en els jugadors atacants és una de les preocupacions que té Borge en l'arrencada del campionat. El gol és una de les assignatures pendents en aquest renovadísim Alacant.

El tècnic celeste, davanter en la seua etapa com a jugador, sap que l'estat anímic és molt important per als ariets i, mentre reconeix que a l'equip li falta eficàcia, intenta evitar que els seus davanters es pressionen i es mostra segur que acabaran la temporada amb una bona xifra de gols.

De moment, el principal objectiu de l'Alacant aquesta vesprada serà créixer una mica més com a equip i aconseguir la regularitat en el joc que desitja Borge, que ha admès que només ha vist l'equip que desitja sobre el camp «a fases».

Ceuta al dia
El Ceuta eliminat de la Copa del Rei per l'Alacant en els penals
Escrit per E.J. Postigo

dimecres, 09 de setembre de 2009

L'Associació Esportiva Ceuta ho passarà malament aquesta temporada, o almenys pinta de moment així. Davant de l'Alacant va canviar la mala imatge donada diumenge passat però no va ser suficient per classificar-se ja que els peninsulars van anotar el 94' l'empat i es van emportar la classificació en els penals després de l'error de Javi Navarro. Dos partits a casa, dues derrotes, és el trist balanç ceutí com a local.

L'Alfonso Murube no coneix, de moment, aquesta temporada el triomf malgrat que avui semblava que sí que podia ser el dia. Un error del porter Ramón el 94' va ser clau perquè els alacantins aconseguiren el passe. L'encontre va tenir domini per a ambdós clubs. Bon joc, més per l'objectiu d'atacar que per la qualitat, però els dos van tenir ocasions i els vint-i-dos futbolistes sempre van mostrar ambició. El millor dels verats (los caballas gentilici popular de ceutí) va ser Raúl Martín que des de l'inici va demostrar les seues ganes de fer un bon encontre. Seua va ser la primera ocasió del partit. Una bona combinació amb Javi Navarro va finalitzar amb tret de Martín a dalt. Els taronges es van aprofitar, l'11', de la passivitat defensiva del Ceuta per donar el primer ensurt a l'afició després d'una sacada de banda que Sergio Postigo no va saber rematar. En el minut vint-i-tres, Pepe Martínez, que tornava a la titularitat va provar fortuna en un lliure directe que va marxar besant el pal esquerre de Caballero. Els visitants van respondre dos minuts després amb un centre llunyà que Oinatz Bilbao va pentinar fregant també el pal. I en aquell mateix minut va arribar el primer tant del xoc. El canterà Jesús Villatoro, va realitzar un centre xut que Raúl Martín en el punt de penal va enviar al fons de les xarxes que no va tenir resposta dels alacantins ja que no van aconseguir triangular cap ocasió més fins a la segona meitat.

En els segons quaranta-cinc minuts, els ceutís, van ser els primers en posar en dificultats la porteria de Caballero. Una bona jugada de Martín, el millor del partit sens dubte, va servir perquè Javi Navarro es plantés sol davant del meta visitant però el seu tret va ser fluix a les seves mans. Els d'Orúe tenien la defensa avançada i això provocava contres perilloses. En una d'elles, Gato, va tenir l'oportunitat de tenir un mà a mà amb Ramón que aquest va aconseguir aclarir. Quan no va poder fer-ho va ser en l'empat, aquesta vegada de lliure directe. El futbolista taronja va col·locar el cuir a l'escaire del pal del porter que malgrat l'estirada no va poder atallar la pilota. Un gol qe va animar al Ceuta a anar-se'n a dalt amb jugades directes en els extrems. Aarón Bueno va poder aprofitar-se d'una mala sortida del defensor però es va precipitar en el seu tret enviant-lo fora. L'ex del Girona, Raúl Martín va connectar de nou amb Javi Navarro però aquest va rematar fluix de cap a les mans de Caballero. Una mala nit del conileño que no va aprofitar les trameses dels seus companys en la nit d'ahir. Entrat els deu últims minuts les imprecisions van anar sent nota comuna en els jugadors. El primer Ramón, el porter ceutí, que va fer una sortida sense sentit que Gámiz va estar a punt de marcar si Pepe Martínez no l'hagués evitat en línia de gol. El que no anava a fallar va ser Pedro Díaz, va entrar en la segona meitat, veient el carrerón de Raúl Martín va entrar en la segona línia adelántandose al defensa i aprofitant la tramesa del seu company per perforar la porteria. Un gol que va haver de donar la classificació a la Ceuta però que Ramón va evitar. El porter verat (caballa gentilici popular)luix i al centre en el minut 94' de Gato i Pucho, recollint el rebuig, el va afusellar a un metre d'ell. Així es va arribar a la pròrroga, amb ambdós equips fosos pel desgast del partit.

Dels trenta minuts que va durar la pròrroga sola es pot destacar una sola ocasió en el 108', de nou de Javi Navarro que no tenia la seua nit, enviant-lo lluny de la porteria. Es va arribar als penals on els ceutíes acabarien amb la seua aventura a la Copa del Rei. De nou el conileño va mostrar la seua negativa de cara a porteria fallant el seu penal i anotant l'Alacant tots els seus intents. Amb 4 a 5 va finalitzar sent els alacantins els que estaran en la tercera ronda del torneig del K.O.