divendres, 19 de juny del 2009

Agur Unanua i que tingues sort


Persones com Jesús Unanua engrandeixen el nostre Alacant C.F. i tot els alacantinistes li estarem eternament agraïts.Salut amic !!


Diari Marca
"L'ALACANT HA CRIDAT L'ATENCIÓ A ESPANYA"
Unanua decideix retirar-se després de vint-i-un anys de carrera professional
EFE 17/06/09 - 17:21.

El porter navarrès Jesús Unanua, que la pròxima setmana compleix quaranta anys, va anunciar aquest dimecres la seva decisió d'abandonar la pràctica del futbol professional, després de vint-i-un anys, i malgrat reconèixer que encara se sentia amb forces i il·lusió per continuar una temporada més en actiu.

Unanua va jugar vuit campanyes en Primera Divisió, deu en Segona i tres en Segona B, en les quals va passar per equips com l'Osasuna, amb el que va debutar en la màxima categoria i va jugar en dues campanyes; Albacete, Leganés, Villarreal, Xerez, Elx i Alacant, en el qual ha militat les tres últimes temporades.

"Per a mi ha estat un honor estar en aquests clubs i els he de donar les gràcies perquè han estat uns anys meravellosos en què he tingut anys bons, dolents, ascensos i descensos", va comentar.

Un honor acomiadar-se a l'Alacant

"Per a mi ha estat un honor acomiadar-me del futbol en un club com l'Alacant, un club petit, modest, humil però que ha agradat i ha cridat l'atenció a tot Espanya", va continuar, a més d'afegir que "el club està per sobre de totes les persones que són allà".

Sobre la mala situació econòmica del club

En aquest sentit, Unanua va recordar els problemes que ha mantingut la plantilla amb el màxim dirigent l'actual temporada i el fet que acumulen "sis mesos sense cobrar".

"Els dolents d'aquesta pel·lícula, els lladres, no som els futbolistes", va agregar Unanua, que prefereix "oblidar" aquest últim any.

El porter, a qui li agradaria poder jugar el dissabte davant el Sevilla Atlètic malgrat que en el tram final de la temporada ha estat suplent de Queco Piña, va opinar que, sense els problemes extraesportius, l'Alacant no hauria descendit a Segona Divisió B.


Diari La verdad

17-6-09

ALACANT

Unanua, 'l'avi' del futbol nacional, decideix posar el punt final a la seua carreraEl porter de l'Alacant, que complirà 40 anys la pròxima setmana, anunciarà avui que penja les botes després de vint temporades competint al màxim nivell

J. M. PENADÈS ALACANT

El té meditat. Ahir, a la conclusió de l'entrenament, Jesús Unanua, porter de l'Alacant, tractava de fixar una roda de Premsa per al matí d'avui amb diversos periodistes que presenciaven la sessió preparatòria al Palamó.

La raó, el seu comiat del futbol després de més de 20 anys competint a un gran nivell i havent militat nou temporades en Primera Divisió, d'altres tantes en Segona i dos en Segona B.

El que resulta bastant esperpèntic és que el club on ha defensat els seus colors les últimes tres campanyes no li faciliti la sala de Premsa ni de Villafranqueza ni del Rico Pérez per anunciar el seu adéu. Ho farà a la sala de juntes del pavelló Pitiu Rochel a partir de les 12.00 hores, gràcies a la tasca de l'Associació de la Premsa Esportiva d'Alacant.

Unanua no va voler realitzar cap tipus de declaració ahir, «demà -per avui- comentaré tot el que haja de dir», va manifestar.

Jesús Unanua Becerril (Pamplona, 1969), complirà 40 anys el dia 23 de juny. Es va formar en les categories inferiors de l'Osasuna de Pamplona, el club dels seus amors, on va jugar en dues etapes (dues temporades en Segona i quatre en Primera Divisió).

El porter navarrès ha defensat, a més, els interessos de l'Albacete, Leganés, Vila Real, Xerez i Elx; abans de decantar-se per l'Alacant en la categoria de bronze del futbol nacional.

Establert a la ciutat il·licitana des de fa cinc anys, Unanua sent un alacantí més. Ha viscut grans moments en el futbol. El dia 15 de juny de l'any passat, a la conclusió de l'encontre de tornada de l'última eliminatòria de la fase d'ascens a Segona, on l'Alacant va aconseguir l'ascens a El Toralín de Ponferrada, Unanua va plorar d'alegria i va declarar: «No canvie aquest ascens per cap de les temporades que he militat en Primera Divisió».

Ningú no pot dubtar de la professionalitat d'un esportista que, malgrat l'edat, s'aixecava cada matí «com un xaval» per anar a entrenar. Unanua deixarà una empremta important no només com a futbolista, sinó com la gran persona que és. Després d'una última campanya plena d'adversitats, mai no va sortir una mala paraula de la seva boca. Però el club li ho agraeix d'aquesta forma, sense poder acomiadar-se dels aficionats de manera oficial des de l'Alacant.

Entrevista a Unanua al Diario de Navarra. http://www.diariodenavarra.es/20090618/deportes/unanua-he-realizado-15-mudanzas-mi-familia-nunca-me-ha-abandonado.html?not=2009061801365956&dia=20090618&seccion=deportes&seccion2=osasunaFutbol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada