dijous, 25 de juny del 2009

Sense projecte no hi ha futur.

Ascens a Segona Alacant 16 juny del 2008
La situació de l' Alacant C.F.comença a ser preocupant, ja no pel fet d'haver passat de forma fugaç i sense pena ni glòria per la Segona divisió, sinó pel fet que novament no hi ha un projecte de Club.Sense estructura, sense projecte de futur, sense planificació esportiva, sense projecte de club no hi ha futur.Tinc molt clar què el futbol és un negoci i què el futur d'un Club sempre s'haurà d'ajustar a les seues possibilitats econòmiques.La gestió de l'ascens d'Iniesta ha estat nefasta.El panorama és desolador un club enfonsat tant a nivell social, econòmic i esportiu.Ara mateix som una caricatura de l'altre Club de la ciutat.Després de 91 d'història la situació de l'Alacant és tan delicada què fins i tot està en joc la pròpia existència com a Club.


Diari La verdad
GRANERO JA HA ANUNCIAT LA SEUA MARXA
L'Alacant inicia les vacances sense saber quan iniciarà la seua pretemporada
23.06.09 - 17:47 - EFE ALACANT

La plantilla de l'Alacant, que es troba ja de vacances després d'haver conclòs la temporada, no sap quan hauran de reprendre els entrenaments amb aquells futbolistes que continuïn la pròxima campanya.

El futur esportiu de l'Alacant és en aquests moments una incògnita ja que no se sap quins jugadors seguiran en la plantilla, ni dels que acaben contracte ni dels quals tenen contracte en vigor, a part de desconèixer-se també quin serà l'entrenador.

L'únic confirmat a dia d'avui és que José Carlos Granero deixarà de ser el tècnic de la primera plantilla, després que dilluns comuniqués la seva decisió de no acceptar la proposta de renovació que li havia realitzat el club.

Encara que són bastants els futbolistes que tenen contracte en vigor, l'alta fitxa de gran part d'ells els converteixen en inassumibles per a l'entitat després del descens a Segona Divisió B.

En aquest sentit, encara que encara no s'ha dut a terme, l'Alacant es planteja fer un ERE (Expedient de Regulació d'Ocupació) per poder prescindir d'aquells futbolistes que li suposen un cost excessiu.

Així doncs, a la planificació esportiva de cara a la pròxima campanya se li uneix una complexitat econòmica pròpia d'un equip que es troba en un procés de concurs de creditors des de fa unes setmanes.

La complicada situació que travessa l'Alacant provoca que el club no sàpiga a hores d'ara no ja amb quins jugadors pot comptar per a la pròxima campanya, sinó tampoc amb quants futbolistes
Diari Las provincias
Alacant
L'Alacant té complicat lligar la continuïtat dels jugadors del filial
La columna vertebral del nou projecte celeste trontolla per la complicada situació econòmica
25.06.09 - J. M. PENADÈS ALACANT

La columna vertebral del nou projecte de l'Alacant per a la pròxima temporada trontolla. La direcció esportiva de l'entitat pretenia construir un equip amb uns fonaments ja definits, però la delicada situació econòmica per la qual passa el club celeste ha fet que molts d'aquests futbolistes busquen col·locació en altres equips.

Són els casos de José Luis Miñano, Iván Forte, Cristian López i Javi Salero. Aquests jugadors han tingut l'ocasió de foguejar-se aquesta temporada en el primer equip, sobretot en les últimes jornades. El rendiment ha estat òptim, i per aquest motiu, els tècnics de l'Alacant hi comptaven per comandar el nou projecte celeste en Segona Divisió B.

No obstant això, la intenció celeste es trenca en mil trossos. José Luis Miñano s'ha compromès amb el València ja que finalitzava contracte, i la seua bona tasca, tant en el filial com en la primera plantilla no ha passat desapercebuda per als observadors del club valencianista.

En la mateixa situació que Miñano es troba Iván Forte. Queda lliure el 30 de juny, i el seu futur no passa per l'Alacant. El València també s'ha interessat pel mig centre. Per la seua part, Cristian López, màxim realitzador de l'Alacant B en Tercera Divisió, té contracte en vigor, però l'interès de clubs com el Barcelona o el Vila-real han fet que l'ariet vulga abandonar l'entitat, mentre que el club intentarà retenir-lo.
Finalment, Javi Salero és l'únic que sí que sembla que continuarà defensant l'elàstica celeste la pròxima temporada. Les converses per a la seua renovació estan molt avançades.

Primer equip

Dos futbolistes del filial que sí que tindran fitxa en el primer equip són el porter Alberto i el lateral Robert.

El primer ha estat aquest any el tercer porter de la plantilla, mentre que el segon ja ha jugat en Segona B. València, Barcelona o Vila-real hi han preguntat.


Dijous 25 de juny del 2009
Información.es » Esports
Ferrándiz tria a Borge per a dirigir el pròxim any a l'Alacant
V. M. VICTÒRIA
Vicente Borge és l'home elegit per la secretaria tècnica de l'Alacant per dirigir el nou projecte esportiu. L'exentrenador del Villajoyosa i Benidorm es va imposar ahir a Francisco i a Raúl Agné -els altres dos noms candidats- en la cursa cap a la banqueta alacantinista. El seu principal valedor ha estat Felipe Ferrándiz, amb qui comparteix una bona amistat nascuda anys enrere quan ambdós van coincidir en el Nou Plà viler.
Ferrándiz i el president, Juan Antonio Iniesta, van afrontar una reunió en la vesprada d'ahir per decidir qui suplantaria el buit deixat per José Carlos Granero després de la seua marxa a la Ponferradinia. El secretaria tècnic va posar els tres noms sobre la taula, però amb pressa va descartar l'opció d'Agné per la dificultat que comportaria una negocació amb ell. Tot seguit, Ferrándiz va informar Iniesta que els dos tècnics restants encaixaven en el perfil requerit per al nou projecte, si bé era més procliu a contractar Borge. El president, a diferència de la temporada passada, va preferir mantenir-se al marge i fer llum verda a les recomanacions del secretari tècnic.El discret rendiment dels dos últims equips que va dirigir l'asturià no ha minvat el seu poder d'atracció.
21-6-09
Els errors en camp i despatxos converteixen en malson temporada Alacant
EFE Alacant
La lliga 2008-09 havia d'haver estat per a l'Alacant la de la il·lusió i l'alegria per tornar a jugar en Segona Divisió més de cinquanta anys després de la qual ho fes per última vegada, però, lluny d'això, s'ha convertit en un malson per a un equip que la pròxima campanya tornarà a Segona B, víctima dels seus nombrosos errors.
L'Alacant va tancar la seua cinquena temporada en la categoria de plata del futbol espanyol amb amb prou feines 35 punts en seu haver-hi després de uit victòries, onze empats i vint-i-tres derrotes, la majoria d'elles a l'estadi Rico Pérez, on el conjunt alicantinista només va ser capaç de guanyar dos encontres com a local en tota la temporada.
Però la història de la Lliga per a l'Alacant aquesta temporada s'escriu en dues parts ben diferenciades. Una primera en la qual es va llaurar el descens després de realitzar fins a quatre canvis d'entrenadors i una segona en la qual l'equip va remar contracorrent amb l'objectiu d'assolir una permanència que només va aconseguir retardar en el temps.
El tècnic José Carlos Granero va iniciar la temporada al capdavant de l'equip després d'haver estat una de les claus de l'ascens de categoria la temporada anterior. Tanmateix, després d'amb prou feines set jornades, el club va decidir destituir-lo. Havia sumat només cinc dels vint-i-un punts possibles, però estava a només un de la zona de permanència.
A Granero li va substituir Asier Garitano, qui va dirigir a l'equip en tres partits fins que l'entitat va decidir que cedís el seu lloc a Nino Lema, a qui només van permetre treballar un mes, en el qual va sumar dos punts de quinze possibles.
Finalment, i després de la imposició del president Juan Antonio Iniesta, el director esportiu Manolo Jiménez va assumir el càrrec d'entrenador -el quart de la temporada-, però només va durar dos partits. Els que va tardar la directiva a acomiadar-lo després d'unes declaracions en les quals qüestionava la capacitat econòmica del club.
El ball d'entrenadors havia convertit l'Alacant en notícia, i encara ho va ser més quan el club va decidir recuperar Granero per a la banqueta. Una decisió inusitada, però que va servir per apaivagar els ànims, almenys esportivament.
Per a llavors, i després de tretze jornades sense guanyar, l'Alacant ja estava desnonat i només li quedava treballar darrere un miracle que no va arribar.
Granero va tornar a l'Alacant amb l'equip a onze punts de la salvació, una diferència que va ser incapaç de remuntar, malgrat que els números del conjunt alacantinista en la segonavolta van ser d'equip de meitat de la taula.
Almenys fins que la derrota en la jornada 33 davant del Còrdova, en el partit que podia enganxar-lo a la permanència, li va acabar per descendir moralment a Segunda B, en espera de que el descens fos matemàtic.
Però si en l'aspecte esportiu les coses no li van anar gens bé a l'Alacant, als despatxos la situació encara es va tornar més complicada. Sempre quedarà el dubte de què hagués passat si els problemes econòmics no hagueren afectat la plantilla.
El divorci entre jugadors i dirigents va arribar fins a termes insospitats, acusacions mútues, reclamacions públiques i, finalment, l'entrada del club en una procés concursal.
Les diferències també van arribar a l'afició i, en especial, a un sector que va conformar la plataforma Alternativa Celeste per intentar enderrocar Juan Antonio Iniesta de la presidència.
L'Alacant, que acabarà l'exercici amb un deute aproximat de tres milions d'euros, es troba ara intervingut per la justícia, encara que iniciant alhora un procés de conversió en societat anònima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada